Parintii cer ministrului Educatiei sa reevalueze toti angajatii din cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP) si sa demita conducerea acestuia, dupa ce in teza la Istorie sustinuta, joi, a fost semnalata o greseala.

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamantul Preuniversitar isi exprima ingrijorarea fata de greselile repetate in redactarea tezelor cu subiect unic ale Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP), potrivit unui comunicat remis, vineri, de Federatie.

Reprezentantii Federatiei atrag atentia asupra faptului ca, dupa eroarea anterioara, de la teza la Limba romana sustinuta in 7 mai, au solicitat demiterea „specialistilor” din cadrul CNCEIP.

„Greseala s-a repetat si vom vedea, probabil, alti doi «sacrificati» care vor incerca sa spele de rusine un intreg Centru platit din banii nostri, ai contribuabililor. Acestia se vor intoarce la catedra si alti zeci de copii vor fi sacrificati. Si nu este vorba numai de erori”, sustine Federatia.

Potrivit reprezentantilor acesteia, subiectul tezei de Istorie a fost compelx, „continand cerinte pentru care copiii sunt pregatiti abia in liceu”.

„Se gandesc oare acesti «specialisti» ca poate au o vina, morala, pentru sinuciderea unui copil? Greselile repetate ne fac sa credem ca acesti «specialisti» de frunte au urmatoarele obiective: discreditarea MECI si implicit a scolii romanesti si desconsiderarea si tratarea cu dispret a profesorilor de la catedra, a elevilor si parintilor. Elevilor nu le este permisa atasarea unei erate la nicio teza! Si platesc, unii, chiar cu viata!”, atrage atentia Federatia parintilor.

In aceste conditii, aceasta cere public ministrului Educatiei reevaluarea tuturor angajatilor din cadrul CNCEIP si demiterea conducerii acestuia.

Eroarea de la teza la Istorie a constat in faptul ca in loc de „Armata II” a aparut „Armata I”.

Subiectul pentru teza unica la Istorie a fost corectat de sase persoane, respectiv de trei inspectori care concep subiectele, de un inspector de specialitate care le supervizeaza, de un drector de evaluare si de directorul Centrului National de Curriculum si Evaluare, Cristian Mirescu.