Tabara este gratuita, fara cazare si este deschisa pentru orice copil din judetul Salaj care are posibilitatea sa ajunga dimineata la activitati, iar participantii vor respecta orarul de desfasurare si regulamentul intern al acesteia, potrivit parintelui paroh Claudiu Nechita, de la Biserica "Pogorarea Sfantului Duh" din cartierul Porolissum al municipiului Zalau.
Tabara se va desfasura pe perioada 5-9 august si va presupune: Ateliere de pictura de icoane pe sticla; Activitati de dezvoltare a abilitatilor de comunicare verbala si non verbala prin teatru; Activitati de dezvoltare a abilitatilor sociale prin jocuri de echipa, jocuri de creativitate; Activitati de dezvoltare a abilitatilor civice de intrajutorare inclusiv in situatii care pot pune viata in pericol (prim ajutor); Activitati de dezvoltare a gradului de constientizare privind protectia mediului si a naturii, cunoasterea ariilor protejate din judetul Salaj; Excursie in Aria Naturala Protejata "Izvoarele Barcauluia" de la Tusa, Comuna Sig, Judetul Salaj.
Activitatile vor fi moderate de catre voluntari ai Parohiei, coordonati de prof. Stefania Nechita.
Pe durata zilelor de tabara li se va asigura copiilor cate o masa de pranz.
Inscrieri se pot face pana vineri, 2 august 2019, la telefonul 0748.212.341, Pr .Claudiu Nechita.
Pana vineri inclusiv, copiii intre 7-16 ani, se pot inscrie pentru ‘Scoala de vara Porolissum 2019’
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...