Studentii care vor sa-si deschida o mica afacere in Romania vor primi fonduri nerambursabile de maximum 50.000 de euro fiecare, prin programul de antreprenoriat "Innotech Student".
Se vor da bani pentru afaceri orientate catre tehnologie.
"Pe componenta de student, incercam sa ne tinem de domeniul acesta al tehnologiilor de varf – IT, robotica, automatizari industriale, biotehnologii, firmele antreprenoriale care sunt in zona tehnologiilor de varf. Vrem sa vedem in ce masura putem sa selectam proiecte pe partea aceasta de tehnologii de varf", a declarat, pentru StartupCafe.ro, ministrul interimar al Fondurilor Europene.
Ghidul solicitantului "Innotech Student" ar urma sa fie scos in consultare la inceputul lunii aprilie (probabil 6-10 aprilie), timp de o luna.
Apoi, sesiunea de depunere de proiecte ar trebui sa porneasca la inceputul lunii iunie 2020 (1-4 iunie, probabil) si sa se incheie la inceputul lunii septembrie 2020.
Solicitantii care vor face si vor depune proiecte vor fi tot administratori de granturi (ONG, patronate, sindicate, universitati etc.), care vor chema studenti sa se inscrie in proiecte pentru a primi fondurile nerambursabile de maximum 50.000 de euro fiecare.
"Pentru continuitate, vor fi administratori de scheme, cu reguli stabilite prin ghidul solicitantului. Ar fi nepotrivit sa vina studentii la noi direct, e dificil pentru ei", a explicat ministrul Bolos.
Pana la 50.000 euro pe Startup, pentru studenti
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...