PDL se face luntre si punte pentru a incerca sa-i faca pe plan presedintelui Traian Basescu, care a promis „marea cu sarea” in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2009. Revizuirea Constitutiei, parlament unicameral sau reducerea numarului de parlamentari sunt chestiuni minore pe langa „renuntarea la imunitate pentru parlamentari, ministri si presedinte”, care a fost unul dintre punctele forte ale campaniei electorale a lui Traian Basescu. „Daca voi constata ca politicienii nu vor sa mearga pe eliminarea imunitatilor, nu toti politicienii, majoritatea, voi mai organiza un referendum, sa spuna romanii daca vor ca politicienii si ministrii, presedintele, sa aiba imunitate si eu cred ca romanii nu mai vor treaba asta. Romanii vor o modificare a abordarilor politicienilor pentru ca politicienii sa lucreze pentru romani”, se batea cu pumnul in piept Traian Basescu. Ce se intampla insa? Parlamentarii au imunitate doar pentru declaratiile politice, iar pentru ca ei sa fie retinuti, perchezitionati sau arestati trebuie sa-si dea acordul plenul Camerei din care fac parte. In acelasi timp, parlamentarii care au fost ministri beneficiaza de un regim preferential ei neputand fi cercetati penal fara avizul Camerei din care fac parte. Adica, deputatul Nicolae Stan, zis si Bula, trebuie sa stapaneasca dreptul penal ca sa-si dea acordul pentru perchezitionarea sau arestarea unui coleg. „n istoria ultimilor ani, un singur parlamentar – senatorul Catalin Voicu, a fost trimis de catre colegi dupa gratii. „n rest, cazuri celebre precum cele ale deputatilor PDL Monica Iacob Ridzi sau Dan Pasat au fost bagate sub pres de colegii bine-voitori. Oare pentru asta i-am votat? Sa nu poata sa raspunda in fata legii ca si noi, cetatenii de rand?
Pana cand, fratilor?
Articole
În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...Gata vacanța! A început Modulul 3
Miercuri, 8 ianuarie, elevii s-au întors la cursuri. A început cel de-al treilea modul din acest an școlar, care va dura până în data de 7 februarie, 14 februarie sau 21 februarie, după caz, în funcție de decizia fiecărui inspectorat școlar în parte. Elevii vor avea o vacanță de o săptămână, în perioada 10 februarie – 2 martie 2025, tot la alegerea inspectoratelor școlare. Modulul 4 de cursuri va începe în 17 februarie, 24 februarie sau 3 martie,…
Mai mult...