Desi au primit ca termen data de 1 decembrie pentru a alege o alta unitate pentru a urma tratamentul dupa inchiderea, de la 1 ianuarie, a Centrului de hemodializa din cadrul Spitalului Judetean de urgenta Zalau, doar cinci dintre cei 49 de pacienti ai centrului au acceptat sa fie transferati de la centrul din Dumbrava. Toti cei cinci pacienti care au acceptat transferul urmeaza deja tratamentul de hemodializa la centrul privat HemoVest din Zalau. In privinta celorlalti pacienti, managerul Spitalului Judetean, Ioan Muresan, a apreciat ca refuzul lor de a parasi un centru care nu mai poate functiona dupa 31 decembrie este „o problema de mentalitate”, fiind cauzat si de faptul ca „cineva iar face presiuni asupra lor”. Reamintim ca centrul din cadrul Spitalului Judetean ar fi trebuit inchis, conform unui ordin de ministru, inca din luna mai insa, printr-un intreg concurs de imprejurari (unele tinand de acelasi refuz al pacientilor de a face tratament in alta parte), functionarea centrului a fost prelungita ulterior pana la finele acestui an.
Conducerea spitalului a luat decizia sa acorde o prelungire a termenului pana la care pacientii ramasi in centru mai pot opta pentru o alta unitate (pana la10 decembrie), insa avertizeaza ca orice intarziere le poate afecta continuitatea tratamentului.
Pacientii dializati refuza mutarea
Articole
Accident cu o victimă la Jibou
Marți, 14 ianuarie, în jurul orei 10.30, o femeie de 55 de ani din Jibou a fost rănită și transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fiind victima unui accident rutier. Din verificările polițiștilor a reieșit că femeia conducea un autoturism și a efectuat o manevră de schimbare a direcției de spre stânga. A intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânăr de 23 de ani care intrase în depășire. În urma impactului, femeia de…
Mai mult...Ne ia sau nu ANAF 10% din banii pe care-i avem în conturile bancare?
Încă din luna decembrie a anului trecut, în spațiul public au apărut mai multe informații potrivit cărora, începând din acest an, ANAF va lua 10 la sută din banii pe care-i au românii în conturile bancare, drept contribuție la sănătate. Fiscul dezminte însă categoric informațiile vehiculate „Conform legislației în vigoare, contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) se datorează pentru veniturile din investiții, cum ar fi dobânzile obținute din economiile bancare, dividendele, câștigurile de pe piața de…
Mai mult...