Spitalul de gastroenterologie al doctorului Puşcaş din Şimleu Silvaniei va fi comasat la Spitalul Orăşenesc, de la 1 aprilie, conform unei hotărari adoptate ieri de Guvern.
Guvernul Romaniei a aprobat Hotărarea de Guvern privind desfiinţarea Centrului de Cercetări şi Asistenţă Medicală Şimleu Silvaniei, condus pană acum de dr. Ioan Puşcaş, şi comasarea unităţii spitaliceşti la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei. Iniţiativa aparţine autorităţii locale, in conformitate cu strategia Ministerului Sănătăţii, şi are drept scop creşterea calităţii actului medical, dar şi reducerea cheltuielilor pentru serviciile medicale. Centrul va rămane structură a Spitalului Orăşenesc Şimleu, care va lua numele de „Spitalul dr. Ioan Puşcaş”, in semn de recunoştinţă pentru activitatea de cercetare şi rezultatele medicului care a făcut celebră secţia de gastroenterologie din oraşul de sub Măgură.
In prezent, Centrul de Cercetare şi Asistenţă Medicală Şimleu Silvaniei funcţionează in mare parte, in cadrul Spitalului Orăşenesc Şimleu Silvaniei. Compartimentele de medicină internă şi de endoscopie digestivă ale centrului in alte locaţii şi doar secţia de gastroenterologie se află in clădirea Centrului. In acest fel pacienţii sunt nevoiţi să parcurgă o distanţă destul de mare intre secţie şi compartimentul de investigaţii, se arată intr-un comunicat oficial al Ministerului Sănătăţii.
Măsura nu va afecta personalul medical din centru, ci va duce la reducerea cheltuielile de regie in clădirea in care funcţionează cele 20 de paturi. Vor exista laboratoare de investigaţii şi tratament unice, care vor fi utilizate in comun, completandu-se şi schema de personal, iar pacienţii vor beneficia de servicii complete la nivelul de competenţă al unităţii, garantează Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.
Spitalul din Cehu incă speră la salvare
Spitalul de Boli Cronice Cehu-Silvaniei este cel de-al doilea spital din judeţ propus spre inchidere. Potrivit unui ordin al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, de la 1 aprilie ar trebui să inceapă transformarea singurului spital din oraş in cămin de bătrani. Primarul oraşului, Andrei Varga, ne-a declarat că a transmis Ministerul Sănătăţii un memoriu prin care solicită, cu argumente, necesitatea păstrării spitalului in forma actuală, deoarece este sin-gurul spital din zonă şi deserveşte pacienţi din trei judeţe. Edilul se obligă să asigure cheltuielile de intreţinere ale unităţii spitaliceşti şi spune că a incheiat anul trecut fără datorii.
Ordin de comasare pentru spitalul doctorului Puşcaş
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...