Opt tineri salajeni au fost admisi anul acesta la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, patru la Facultatea de Drept si patru la Facultatea de Ordine si Siguranta Publica din cadrul. 

La concursul de admitere din acest an la Academia de Poltie s-au prezentat 30 de tineri din Salaj. Dintre cei opt care au fost admisi, Iulia Maria Gudea a intrat cu cea mai mare medie din Salaj. Ea a fost admisa la Facultatea de Ordine si Siguranta Publica (OSP) cu media 9,50, având nota10 la limba româna, 9,40 la istorie si 9,10 limba engleza. Ceilalti trei salajeni admisi la OSP sunt Andrei Nicolae Negrean (media 8,90), Raul Vasile Gudea (8,70) si Kengyel Laszlo Jozsef (8,60).
La Facultatea de Drept, cea mai mare medie dintre salajenii care au candidat a avut-o Bogdan Ioan Pojar (8,10). Ceilalti trei salajeni admisi sunt Catalin Ionut Vedinas, Roxana Adriana Droj, ambii cu media 7,90, respectiv Alina Ioana Neaga, cu media 7,70.

Trei dintre salajenii admisi sunt din acelasi sat

Interesant este ca trei din cei opt tineri admisi sunt originari din acelasi sat, Seredeiu (comuna Horoatu Crasnei). Este vorba despre Iulia Gudea, Raul Gudea si Roxana Droj. “ntâmplarea face ca cei trei tineri din Seredeiu sa ajunga sa stie ca vor fi colegi abia dupa ce au sustinut examenul psihologic.
Din cei 30 de tineri din Salaj care au dat admitere la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, 21 au candidat la Facultatea de Ordine si Siguranta Publica si 9 au candidat la Facultatea de Drept.
Candidatii au sustinut proba scrisa în data de 8 august 2017, între orele 09.00 si 13.00. Cea mai mare medie de admitere la OSP a fost 9,80, iar la Drept a fost 9,50.

Admiterea la Academia de Politie s-a lasat cu scandal
din cauza baremului de corectare gresit

Baremul de corectare la doua cerinte la examenul de Istorie pentru admiterea la Academia de Politie a fost gresit. Dupa ce mai multi candidati care au sustinut proba de admitere au atras atentia asupra greselii, pe site-urile de socializare, s-a iscat si scandalul pentru emotiile pe care mai marii invatamantului le-au creat candidatilor mai instruiti decat ei. Rectorul Academiei de Politie a explicat ca vina apartine Comisiei de elaborare a subiectelor de admitere, care a fost nominalizata de Ministerul Educatiei Nationale. Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a facut dovada ca este pe dinafara, spunand initial ca trebuie sa fie o gluma. Apoi a explicat ca “într-adevar, cei care au redactat subiectele sunt profesori din sistemul de învatamânt preuniversitar, care au avut contrat cu Academia”, dar a subliniat ca “nu are nicio implicare nici ministerul Educatiei si nici unitatile scolare din care provin acesti profesori”.
Potrivit metodologiei de examen a Academiaie de Politie, Comisia de elaborare a subiectelor este formata din profesori de specialitate din reteaua nationala a institutiilor de învatamânt superior, adica sunt selectati de Ministerul Educatiei. Fiecare profesor din comisia de specialitate are un contract încheiat cu Academia de Politie. “n fine, lucrarile au fost recorectate si punctate corect. Candidatii care au dat raspunsurile corecte si-au recuperat punctajul. Dar sistemul de invatamant s-a ales din nou cu reputatia de corijent.