rn
Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Salaj a comunicat, luni 15 octombrie 2019, ca Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a initiat o procedura de licitatie pentru achizitionarea serviciilor de inregistrare sistematica in Sistemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor din 215 de unitati administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de judete. Printre acestea se numara si opt comune din judetul Salaj: Letca, Ip, Nusfalau, Rus, Marca, Boghis, Benesat, Almasu.
rn
In acest context, vineri 11 octombrie 2019, ANCPI a publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), anuntul cu numarul CN1015932 – "Servicii de inregistrare sistematica in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara a imobilelor Etapa 2 – 215 UAT- uri din 37 de judete".
rn
Finantarea acestor servicii este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional – Proiectul major privind "Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania" Achizitiile se desfasoara pe loturi, fiecare comuna reprezentand un lot. Suprafata totala estimata a celor 215 loturi este de 1.294.509 de hectare. Procedura va fi finalizata cu incheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioada de 24 de luni. Valoarea estimata este de 169.580.679 de lei fara TVA. Anuntul a fost publicat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2019/S 197-479044, astfel incat la proceduri poate avea acces orice operator din tara sau din strainatate care indeplineste cerintele solicitate de ANCPI. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.
Proiectul "Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania" completeaza obiectivul Programului national de cadastru si carte funciara (PNCCF) prin realizarea lucrarilor de inregistrare sistematica pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate in zone rurale ale Romaniei. Valoarea totala a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezinta fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana si 46.933.673 – cofinantare de la bugetul de stat.
rn
OCPI a mai comunicat ca selectarea acestor UAT-ri din zonele rurale s-a facuta dupa urmatoarele criterii de prioritizare: localitati care fac obiectul dezvoltarii proiectelor de infrastructura prevazute in Master Planul General de Transport al Romaniei; localitati care implementeaza ori sunt incluse in proiecte de dezvoltare a infrastructurii in cadrul altor programe; localitati in care sunt identificate zone cu vulnerabilitati sociale particulare privind accesul informal la proprietate.