Dintr-un raport al Directiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor reiese că in anul 2010 inspectorii pentru siguranţa alimentelor au controlat 1166 de unităţi comerciale, de unde au prelevat 253 de probe pentru analize. Nu-i mare scofală veţi zice, oamenii şi-au făcut datoria. Puţină lume ştie insă că 158 de probe au fost luate pentru depistarea organismelor modificate genetic. Şi chiar au fost depistate astfel de organisme la soia şi porumb. Un organism modificat genetic este un organism viu ce a fost creat artificial prin manipularea genelor sale. Ţara noastră deocamdată spune NU ingineriei genetice. Din informaţiile primite de la Mircea Martin, director executiv al DSVSA Sălaj, aflăm că Laboratorul DSV din Zalău este primul din ţară care a fost acreditat in urmă cu doi ani pentru depistarea organismelor modificate genetic. Lui ii sunt arondate incă 18 judeţe. La ora actuală in ţara noastră mai funcţionează doar trei astfel de laboratoare.
OMG-urile pot fi depistate la Zalău
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...