Peste 1.800 de şomeri au ieşit in aprilie din evidenţele AJOFM, insă doar 254 pentru că şi-au găsit un loc de muncă. Asta in timp ce 596 de persoane au rămas fără loc de muncă.
La finalul lunii aprilie, rata şomajului la nivelul judeţului Sălaj a fost de 6,27 la sută, mai mică cu 0.91 procente decat cea din luna anterioara şi cu 3.8 la sută decat cea din luna aprilie a anului 2010. Numărul total al şomerilor inregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj este de 6.792, din care doar 2.999 primesc indemni-zaţie de şomaj, iar 3.793 sunt neindemnizaţi, dar s-au inregistrat la AJOFM ca fiind in căutarea unui loc de muncă. Un număr de 8.432 de persoane au intrat in luna aprilie in evidenţele AJOFM, din care doar 596 au dreptul de a beneficia de indemnizaţie de şomaj. Faţă de luna trecută, numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 355 persoane, iar cel al şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 638 persoane. Majoritatea persoanelor care-şi caută un loc de muncă provin din municipiul Zalău.
După cum arată statisticile, scăderea numărului de şomeri se datorează in principal ieşirii din plată a şomerilor indemnizaţi la finele lunii martie, şi mai puţin ca urmare a incadrării acestora in muncă. In cursul lunii aprilie, din evidenţele Agenţiei au ieşit un număr de 1.875 şomeri, din care doar 254 persoane pentru incadrarea in muncă şi 1.621 ca urmare a expirării perioadei de indemnizaţie, sau care nu au solicitat menţinerea cererii de loc de muncă. Aşa se face că numărul total al persoanelor fără loc de muncă este mult mai mare in realitate decat in statisticile AJOFM Sălaj.
Sălăjenii cu facultate işi caută singuri joburile
Directorul AJOFM Sălaj, Romeo Sarca, a menţionat că 76 la sută dintre sălăjenii care se adresează instituţiei pentru găsirea unui loc de muncă sunt persoane cu studii primare, gimnaziale sau şcoala profesională, cei cu bacalaureat şi studii postliceale reprezintă 18,7 la sută şi doar 4,4 la sută sunt persoane cu studii universitare. De asemenea, cea mai mare pondere a persoanelor fără loc de muncă o deţin persoanele cu varsta intre 40 şi 50 de ani, iar in ce priveşte mediul de provenienţă, persoanele din mediul rural işi găsesc cel mai greu un loc de muncă.
Şomajul scade, numărul şomerilor creşte
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...