Contravaloarea contribuției CfD va fi exprimată în lei și va fi plătită de către consumatorii de energie electrică din România, fiind colectată de furnizorii de energie electrică. Contribuția CfD (Contracte pentru Diferență) este menită să sprijine producția de energie prin tehnologii cu emisii reduse de carbon.

România a primit acceptul Comisiei Europene pentru a finanța această schemă din bani europeni, în special din Fondul de Modernizare, alocând 3 miliarde de euro pentru acest scop. Cu toate acestea, în legea care a introdus acest mecanism s-a inclus și o „contribuție CfD”, care ar putea fi plătită de consumatori.

Schema CfD este un mecanism de sprijin financiar destinat să promoveze investițiile în producția de energie prin tehnologii cu emisii reduse de carbon. România va organiza în acest an două licitații pentru primii 2.000 MW, împărțiți egal între energia eoliană și cea fotovoltaică, urmând ca în total să se instaleze 5.000 MW noi în regenerabile prin această schemă. Așadar, consumatorii vor trebui să suporte costurile în plus pe facturile lor de energie electrică. Rămâne de văzut de când va intra în vigoare noua lege conform bzi.ro.