Intr-una din serile recente ni s-a arătat pe micul ecran un secretar de stat din Ministerul Muncii (de altfel o cucoană zdravănă), insoţită de poliţişti şi jandarmi, dand iama printre schelele catorva şantiere bucureştene in căutarea celor ce muncesc la negru. Toate ar fi fost bune şi la locul lor dacă secretarul de stat n-ar fi alunecat spre ridicol legandu-se de un muncitor care s-a dus acolo unde merge şi impăratu’ fără şă-şi ia casca de protecţie. Dar să trecem peste astea. Toată lumea ştie cum se munceşte in Romania, dar nimeni nu a luat nici o măsură. Cea mai mare pierdere cauzată de munca la negru este inregistrată la bugetul de stat. Pană acum nu a deranjat pe nimeni acest lucru. După ce a tăiat tot ce se putea tăia şi incă mai mult din veniturile romanilor şi cheltuielile statului, guvernanţii au constatat că munca la negru poate fi o adevărată mină de aur. Potrivit calculelor guvernamentale, dacă cei 1,68 de milioane de romani care muncesc la negru ar intra in legalitate, statul ar colecta 4,5 miliarde de euro din contribuţiile sociale ale angajaţilor, bani care reprezintă aproape jumătate din cat se inca-sează acum din contri-buţiile sociale. Deci o gură de oxigen pentru bugetul ţării. In ceasul 13, Guvernul s-a gandit să combată munca la negru mărind cuantumul contravenţiilor şi introducand pedeapsa cu inchisoarea. In ciuda acestor ameninţări, munca la negru va fi greu de eradicat. Combaterea muncii la negru va fi greoaie in actualele condiţii economice, deoarece atat angajatorii, cat şi angajaţii sunt constranşi in contextul actual să-şi facă griji doar pentru ziua de maine. Aşa că amenin-ţările guvernanţilor sunt o nouă apă de ploaie de primăvară.
O nouă apă de ploaie
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...