Prin apropiere de Uniunea Europeana, plaiurile noastre mioritice au devenit o piata de desfacere, cu 20 de milioane de suflete, care consuma, in general, produse de sorgite UE, sau care cel putin trec prin malaxorul negustorilor din aceasta zona a lumii. Nu s-a auzit nicioata o pozitie orchestrata de la nivel inalt pentru protejarea producatorului autohton. Orice ar spune cineva, din Romania, ca piata, se castiga niste bani de catre Apusul care isi vinde marfa la noi. Si e firesc, pentru ca asa e comertul. Daca economia noastra este svaiter in urma inchiderii minelor, a raderii fabricilor si uzinelor, nu toate „fiare vechi”, cum a spus un „ilustrul” professor de fluide si politica, trei milioane si ceva de muncitori, barbatI si femei, lucreaza in tarile occidentale, produc acolo, cotizeaza la sistemele de sanatate si pensii, sustinand neindoielnic, cu sume frumusele cuantumul pensiei UE. Mai mult, in sanul comunitatii romanesti emigrate se gasesc profesionisti la bun nivel, medici care iau cu mana durerea oamenilor educati si corecti din UE. Acesti medici au fost scolarizati pe banii romanilor contribuabili la buget si a tarii. Se ia in seama faptul? Nu se stie cat apreciaza acum acest fapt UE. Probabil, mai mult se mira pentru efortul pe care il fac romanii de a invata complicatele pagini ale tratatelor, compatimindu-i si uitand de nobletea meseriei. Cand poti privi de sus pe cineva care iti face un bine, rezultatul nu este oare de intarire a orgoliului ignorantului care isi poate permite sa priveasca „de pe cal”? Poate peste vreme, cand se va uita cineva pe o statistica a medicilor plecati de la noi, va putea spune „Domnule, in natia aceea se gaseau numai lu-cruri bune, atunci. Era o natie mareata, sa exporte medici, atunci”. Adica acum.
O natie mareata
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...