Asociaţia caritabilă “Împreună-i vom face fericiţi” s-a mobilizat, a câta oară, în urma apelului de suflet al unei învăţătoare din Bogdana, membrii ei donând, în timp record, 26 de telefoane şi tablete pentru ca o clasă de elevi din localitate să aibă acces la şcoala online.     

Apelul a fost lansat către Corina Ţurcaş, în seara zilei de joi, 12 noiembrie, aceasta solicitând la rândul ei ajutorul Asociaţiei caritabile “Împreună-i vom face fericiţi”.

“Bună seara! E târziu, ştiu asta şi mă scuzaţi că îmi permit să vă scriu aşa târziu, dar până seara târziu duc o luptă grea. Vă scriu şi va cer ajutorul şi nu îmi stă în fire, dar simt că nu mai am putere. Vin sărbătorile, iar eu fiind învăţătoare simt că pământul sub mine se năruie… copiii mei nu au dreptul la educaţie! Nu au posibilitatea să intre online, deoarece nu au tabletă, telefon sau alte mijloace de comunicare. Mi-aş dori doar atât, dacă aţi fi dispusă să întrebaţi oamenii care ar dori să ajute cu dispozitive vechi, pe care ei le au şi nu le mai folosesc. Orice telefon sau tabletă care nu sunt tocmai potrivite pentru zilele noastre, dar ar putea duce o singură aplicaţie care să le permită accesul la educaţie. Vă rog din toată inima mea să mă ajutaţi. Copiii aceştia v-ar fi recunoscători o viaţă întreagă, iar recunoştinţa pe care un copil ne-o oferă e sinceră”, preciza, în solicitarea ei, învăţătarea Cristina Cheţa, din Bogdana.

O săptămână mai târziu, problema era rezolvată, fiind donate chiar mai multe dispozitive decât se solicitaseră iniţial.

„Mulţumesc tuturor pentru mobilizare. Am făcut apel pentru 19 copii, dar am reuşit să ajutăm 26. Datorită vouă, aceşti copii vor putea participa la orele online. Datorită vouă vor avea parte de educaţie. Datorită vouă doamna învăţătoare îşi va putea învăţa elevii. Mă plec în faţa voastră, oameni buni”, scria Corina Ţurcaş, miercuri dimineaţa, pe pagina de Facebook a Asociaţiei “Împreună-i vom face fericiţi”.

Miercuri după-amiaza, tabletele şi telefoanele au ajuns în posesia elevilor din Bogdana.

„M-a încercat o stare de emoţie maximă, gândindu-mă că am găsit atâţia oameni buni, care au dăruit telefoane şi tablete, pentru a le da o şansă şi lor la educatie. Felicit initiaţiva doamnei învăţătoare Cheţa Natalia Cristina de a cere ajutorul comunităţii pentru copiii ei. Respect oamenii buni”, preciza aceeaşi Corina Ţurcaş.