Tot se vaicaresc occidentalii ca romanii fura, ca romanii sunt hoti. E adevarat ca mai mult de jumatate din locatarii penitenciarelor din tara sunt condamnati pentru furt sau talharie. La acestia se adauga un mic contigent de demnitari care s-au infruptat din fonduri europene sau bani publici. Una peste alta, principala eticheta pe care o pun strainii romanilor este aceea de „hot”. Prin structura lui romanul nu e hot. Imi aduc aminte ca la mine in sat si in satele invecinate, cand toti din casa mergeam la lucrul campului, puneau o bota in usa. Aceasta era incuietoarea. Si nimeni niciodata nu intra in curte sau in casa vazand bota in usa. Era o chestiune de bun simt. Lacatele au aparut de ceva vreme incoace si sunt o dovada ca romanii s-au schimbat, ca atitudinea lor fata de semen e alta. Trebuie sa fim cinstiti si sa recunoastem ca, mai demult, religia avea o influenta majora asupra romanilor. Din pacate, azi, exemplul preotilor, al pastorilor nu e cel mai bun. Si atunci…Atunci, tanara generatie are nevoie de modele sanatoase, pentru a schimba aceasta mentalitate. Dar ia par din palma. Cert este ca romanii nu sunt mai hoti ca alte etnii din Europa ori de pe glob. Saracia noasta a insemnat bogatia altora. Adica am fost jefuiti sistematic secole de-a randul, ceea ce a permis altor neamuri sa acumuleze averi. Si tot noi suntem hotii…
Nu suntem mai hoti ca hotii
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...