De obicei iarna este anotimpul din ţara noastră cu cele mai multe probleme. Asta nu inseamnă că desconsider inundaţiile din verile şi toamnele trecute, care au făcut prăpăd in multe zone ale ţării, dar cand mă gandesc la frigul de multe ori arctic pe care toţi romanii, indifernt din ce colţ al ţării il infruntăm luni la rand, parcă iarna caştigă acel „top” al anotimpurilor. Mai ales această iarnă pare a ne da bătăi de cap, pentru că una dintre cele mai mari priorităţi este pusă sub semnul intrebării: asigurarea confortului termic. Hidrocentralele anunţă că nu mai fac faţă cererii deoarece cotele apelor curgătoare au scăzut dramatic datorită secetei. Nici cu gazele naturale, cărbunele şi petrolul nu stăm mai bine, consumul crescand forţat, preţurile aşişderea şi iată că ne aflăm intr-o situaţie deloc plăcută. Nu vreau să par alarmist, dar nu putem neglija aceste semnale care ne privesc pe toţi. In plus, de la 1 ianuarie se pare că preţurile vor creşte din nou la o serie de produse, servicii şi alimente de bază, care ne vor obliga să găsim cum-necum incă o gaură la cureaua tot mai stransă a nivelului de trai. |i cum romanul va cheltui mult peste nivelul obişnuit cu ocazia Crăciunului şi a Revelionului putem deja anticipa fără nici un horoscop că lunile ianuarie şi februarie vor fi nu prea plăcute din punct de vedere al crăiţarilor. Dacă luăm in considerare doar ultimii cinci ani, această previziune nu e deloc hazardată, ba din contră. |i aş mai adăuga ceva. Declaraţia preşedintelui Băsescu referitoare la faptul că salariile europenilor vor scădea in 2012 şi ale noastre vor rămane cam la fel nu mă incălzeşte nici un pic, pentru că intră sub incidenţa vechiului proverb care presupune moartea caprei vecinului. Sincer să fiu nu mă prea interesează cum o duc europenii, mă interesează cat de grea va fi crucea pe care noi o vom purta in spate in această iarnă.
Nu mă interesează capra vecinului
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...