Intre blocurile cenusii ale Zalaului, majoritatea construite dupa modelul sovietic, nu prea vezi multe plante care sa-si prepare clorofila. Stim ca municipiul de sub poale de Meses se afla in coada clasamentului care face referire la metrul patrat de spatiu verde ce revine pe cap de locuitor. Desigur, e greu sa spargi betoanele si sa plantezi arbori, dar macar pe cei care ii avem sa-i crutam, sa-i ingrijim in asa fel incat sa ne improspateze zilnic aerul pe care il respiram. A inceput toaletarea arborilor din municipiu. Noua nu ne place stilul in care sunt amputatI copacii. De la tulpina ramane un ciot si cam atat. Noua ne plac si ne trebuie arbori cu coroana. Degeaba s-au sifonat cei de la „Citadin”, firma care toaleteaza copacii municipiului, degeaba sustin edilii ca taierile se fac dupa un plan dendrologic conceput de specialisti. Noua nu ne place. Si nu numai noua, ci sutelor, chiar miilor de zalauani. Spre argumentarea celor afirmate va prezentam parerile catorva cititori ai ziarului nostru. „Ceea ce fac de cativa ani cei de la Citadin cu copacii din oras este de neinteles. Este o crima ecologica. Poate ca sunt prea multI angajati la Citadin, dar ar putea sa le stop_coloanagaseasca altceva de lucru. Intolerabil si de neinteles”. Un alt cititor opineaza ca „ar trebui sa se sesizeze cei de la Agentia de Mediui, cei de la Garda de Mediu”. „Oare cine le-a cerut celor de la „Citadin” sa macelareasca copacii?”, se intreaba altul. „In fiecare primavara arborii Zalaului sunt schiloditi, de raman un fel de buzdugane. Din pacate edilii privesc cu indiferenta acest act necugetat”, isi da cu parerea un zalauan. Si exemplele ar putea continua. Cert este ca astfel de lucrari de toaletare a copacilor deranjeaza privirea. Si nu numai atat. Se zvoneste ca si copacii din parcul situat in fata cladirii Transilvania vor fi toaletatI in acelasi mod hidos ca cei din Dumbrava ori de pe Sfanta Vineri. Si asta iarasi noua nu ne place. Dar pe noi nu ne intreaba nimeni. Primaria are specialistii ei. Macar de gaseau altii.
Noua nu ne place
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...