Romania se afla sub atentionare Cod Rosu pentru aviatie, dar acest lucru nu inseamna restrictionari pentru traficul aerian, a declarat miercuri, la un post de televiziune, Marin Anton, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.
‘Suntem sub atentionare Cod Rosu pentru aviatie. Sper sa luam o decizie corecta si sa nu restrictionam activitatea companiilor aeriene azi. In functie de ce se intampla pe cer vom lua o decizie. Atentionarea nu inseamna neaparat restrictionari’, a explicat Anton, subliniind ca, la ora 11.00, la MTI va avea loc o noua intrunire a Comitetului de Urgenta, care va stabili ‘modalitatile de lucru’.
Oficialul MTI a subliniat ca, pana la ora 12.00, activitatea in sectorul aerian va fi normala si si-a exprimat speranta sa ramana la fel si dupa aceasta ora.
De asemenea, Marian Anton a precizat ca masura privind inchiderea traficului aerian de sambata pana luni a fost determinata de faptul ca o astfel de situatie nu a mai fost intalnita in aviatia mondiala si, de aceea, ‘s-a optat pentru o actiune foarte prudenta, pentru siguranta pasagerilor’.
Conform unui comunicat al Ministerului Mediului, Romania poate intra din nou sub incidenta Codului rosu pentru aviatie incepand de miercuri, ora 9.00, potrivit datelor primite de MMP cu privire la evolutia norului de cenusa produs de eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei.
Spatiul aerian al Romaniei a fost redeschis luni dimineata, dupa ce fusese inchis sambata, la ora 18,00. Masura privind inchiderea spatiului aerian a fost luata in urma deciziilor autoritatilor romane si internationale cu privire la restrictionarea spatiului aerian, din cauza norului de cenusa generat de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda.AGERPRES
Norul ne baga din nou in cod rosu
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...