Scriam zilele trecute despre procedura de infrigement lanasată de Parlamentul European împotriva țării noastre pentru că încercăm și să lansăm pe piață produsele agricole autohtone, prin legea care impune marilor agazine să expună produsele românești. Cert este că se înregistrează multe acțiuni care s-au dovedit exagerate, dar și amăgitoare, în numele globalizării și al corectitudinii politice. Ca și cum n-am avea noi necazurile noastre interne, ne mai boicotează și alții. Cele ma insistente și evidente acțiuni se referă la rescrierea trendențioasă a istoriei, denigrarea simbolurilor naționale, subminarea valorilor și instituțiilor de bază ale societății. Îndoielile din educație privind învățarea istoriei și limbi române fac parte din sabotarea viitorului. Apoi, se constată un fenomen extrem de periculos: dezmoștenirea generațiilor care vin după noi, prin înstrăinarea pământului, a resurselor și subsolului. Sunt pur și simpllu vândute străinilor. stop_coloana Ni se livrează argumente învăluitoare de genul că de cât să stea nelucrat, mai bine îl vindem, că așa este în Europa! Minciuni luminoase, deoarece sunt state în Europa care nu-și vând terenul. Cum este vecina noastră Ungaria, care în schimb cumpără teren și păduri din România. Dacă nu le cumpără, le defrișează masiv și ilegal. Peste toate aceste rele care își au multe izvoare în afară, mai avem și relele noastre. Și cel mai mare este corupția, una dintre pricinile majore ale necazului social și politic de aici, de pe ”tărâmul îngerilor”, cum definea Papa plaiul românesc. Și de aici, de la corupție, își trag rădăcinile multe alte necazuri.
Necazul corupției aduce cu el și altele
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...