Nici nu am scapat bine de teroarea, dupa unii creata artificial, a gripei porcine, ca o alta belea ameninta sa ne afecteze linistea, sanatatea (mintala, cel putin) si, in cele din urma, banii, fie ei ai nostri ori ai statului. Este vorba despre gripa aviara, care se pare ca si-a facut din nou apartia in tara noastra, spre disperarea bietelor zburatoare, ce risca sa fie decimate, din nou, pe capete. Si pentru ca problema sa capete amploare si mai mare, s-a lansat, fara a se sti exact de catre cine, ideea ca virusul aviar s-ar putea combina cu virusul porcin, rezultand o boala cu un si mai mare grad de mortalitate decat „parintii” ei. Daca ne gandim ca in 2005 – 2006, atunci cand Romania s-a confruntat pentru prima oara cu virusul aviar, s-au cheltuit de la buget sume colosale pe substante dezinfectante si pe specialisti respecializati in ucigatori de pasari, ne intrebam cat ne-ar putea costa, acum, o epidemie care ar afecta, deopotriva, pasarile si oamenii.
Pentru ca aceasta amenintare, mai mult sau mai putin reala, va fi cu siguranta un prilej numai bun pentru unii de a veni cu solutii „salvatoare” pentru aceasta situatie, fie ca solutia va fi sub forma vreunui vaccin sau medicament miraculos, fie ca va fi vorba, din nou, despre banale substante dezinfectate, puse pe piata la pret de produs de lux. Iar romanii, creduli si fricosi din fire, vor musca si de aceasta data momeala, asa cum au muscat-o si in urma cu patru ani cu gripa aviara, cand mii de gopodarii si zeci de ferme au acceptat sa le fie omorate toate pasarile, provocand un dezastru in industria de profil; si asa cum s-a intamplat si mai recent cu gripa porcina, deve-nita ulterior pandemica sau noua, romanii vor fi printre cei mai cuminti „consumatori” de vaccinuri din Europa, in timp ce tari europene mari ce au refuzat vaccinul au scapat, si ele, de temutul virus.
Ne paste o noua pandemie cu iz de afacere
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...