Municipalitatea caută cea mai potrivită variantă pentru înlocuirea ceasului din centrul orașului, un punct de reper și un loc de întâlnire de-a lungul anilor pentru toți zălăuanii.

Zona din jurul acestui simbol al orașului urmează a fi modernizată. Se va interveni cu lucrări de reamenajare a spațiului verde, plantări de arbori și arbuști, montarea de mobilier stradal. Înlocuirea ceasului, prezent în centru de prin anii 80, reprezintă însă cea mai mare provocare pentru administrația locală.

Ceasul nu mai funcționează de aproape doi ani, iar repararea sa este imposibilă deoarece pentru elementul defect nu mai există piese de schimb.

Până în momentul de față, din fonduri europene și guvernamentale, în zona centrală a Zalăului s-au reabilitat Piața 1 Decembrie 1918 (platoul) și Piața Iuliu Maniu, s-a pietonizat strada Unirii, s-a realizat banda de preselecție înspre bulevard, pe strada 1 Decembrie 1918, s-au amenajat trotuare și piste de biciclete pe bulevard.

Zilele acestea începe și reabilitarea părții carosabile pe Bulevardul Mihai Viteazul, pe tronsonul cuprins între Piața Iuliu Maniu (zona Silvania) și intersecția cu strada Tudor Vladimirescu (zona Perla), ordinul de începere a lucrărilor fiind dat luni, 14 octombrie.