Sălajul se situează pe locul 27 printre judeţele ţării referitor la numărul de persoane depistate fără forme legale de angajare. Im primele nouă luni ale lui 2010 in Sălaj au fost identificaţi 125 de muncitori la negru. Judeţul nostru este urmat de alte 15 judeţe, unde au fost depistate mai puţine persoane muncind la negru. Judeţele limitrofe Cluj şi Bihor, alături de Capitală şi judeţul Argeş sunt zonele unde munca la negru este cea mai frecventă. Prin noul Cod al Muncii se triplează amenzile pentru cei care utilizează munca la negru, iar dacă sunt folosiţi mai mulţi de cinci angajaţi, intervine şi pedeapsa penală. Cei care utilizează munca la negru pot pierde, total sau parţial, dreptul de a beneficia de prestaţii, ajutoare sau subvenţii publice, inclusiv fonduri din partea Uniunii Europene, pentru o perioadă de pană la cinci ani.
Munca la negru devine periculoasă
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...