Mare tam-tam si cu alegerile astea! Noua ordonanta de urgenta a inceput sa dea dureri de cap din momentul in care a fost data, iar mai-marii vor fi nevoiti sa vada cum iI vor convinge pe romanul stabilit in strainatate sa se lege la cap cu formalitatile si costurile nece-sare pentru a ajunge la vot, pe care va fi nevoit sa le scoata din propriul buzunar, doar pentru a petrece cateva momente intr-o cabina de vot, sictirit de promisiuni de mai bine. Totusi un lucru bun ar putea reiesi in urma ordonantei de urgenta. Poate asa, macar o parte din persoanele autorizate ce se ocupa cu intocmirea listelor electorale isi vor aduce aminte sa elimine de pe liste decedatii, pe cei ce si-au pierdut cetatenia si pe cei carora li s-a retras temporar dreptul la vot prin instanta. Teoretic, acest lucru se realizeaza de fiecare data cand sunt alegeri, insa se stie de mult ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Intr-o societate ideala, ideea de meritocratie e cea care se afla la baza institutiilor, atat publice, cat si private. Daca lucrurile ar sta macar pe jumatate asa, probabil aversiunea romanilor fata de clasa politica s-ar reduce considerabil, iar prezenta la vot ar fi vizibil mai ridicata. Insa in momentul in care mergem la vot, ne aruncam ochii pe liste si an de an il vedem trecut pe badea Vasile, cu toate ca l-am petrecut la groapa si am pri-vit cum era pus la doi metri sub pamant. Ce putem face? Lor sa le iasa numaratoarea bine, iar noua ne ramane sa mai gasim putere sa speram ca in urma alegerilor europarlamentare din mai nu ne va amorti maxilarul de atata mi-rare cand vom vedea ce nou alesi isi vor mai face veacul prin Parlamentul European, reprezentand cu mare mandrie tara.
Mortii au drept de vot; cei vii, daca fac cerere
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...