Anunţam intr-unul din numerele anterioare ale ziarului nostru că perioada de depunere a cererilor pentru sprijinul naţional complementar pe cap de animal la specia bovină vor putea fi depuse in perioada 1 iulie-15 august 2011. La soli-citarea crscătorilor de bovine perioada de depunere a cererilor de plată pentru subvenţia pe cap de animal a fost amanată cu două săptămani, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru completarea documentelor cerute. Aşa că perioada de depunere a cererilor de sprijin pe cap de bovină pentru anul 2011 este 15 iulie-31 august.
Primesc subvenţii şi cei cu datorii la stat
Fermele solicitanţilor de sprijin pe cap de animal trebuie să indeplinească următoarele condiţii: exploataţia să fie de minim trei capete de bovine; varsta bovinelor să fie de minimum 6 luni; exploataţia există inregistrată in Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei.
O altă noutate este că la depunerea documentelor la APIA va fi nevoie de viza asociaţiilor crescătorilor de bovine, ca să certifice că proprietarul respectiv are animalele. In schimb nu va mai fi nevoie de declaraţia pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu are datorii către stat.
Sprijin şi pentru exploataţiile nou infiinţate
O noutate majoră in acordarea sprijinului naţional complementar pentru acest an este faptul că deşi data de referinţă pentru fermele infiinţate inainte de 2008 rămane 31 ianuarie 2008, vor putea beneficia de acest sprijin şi crescătorii de animale care au infiinţat exploataţii după data respectivă, pană inclusiv in 14 iulie. Acest lucru nu era posibil pană acum, adică primeau subvenţii doar cei ce aveau fermele infiinţate pană la 31 ianuarie 2008. Prima pe exploataţie se acordă producătorilor agricoli inscrişi in evidenţa APIA, cu cod unic de identificare, in funcţie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul naţional al exploataţiilor la următoarele date: 31 ianuarie 2008, 31 ianuarie 2009, 31 ianuarie 2010, 14 iulie 2011.
Modificări majore in acordarea subvenţiilor la bovine
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...