Parlamentarii romani au adus modificari la codul rutier privind cuantumul de amenzi si chiar modificari in ceea ce privesc semnele de circulatie.
Astfel, in data de 10 martie deputatii au mai adus noi modificari la Codul Rutier, printr-un proiect de lege care prevede posibilitatea montarii unui semn distinctiv pe autovehiculele conduse de persoanele cu dizabilitati de auz.
Noul proiect de lege, aprobat in Camera Deputatilor, zilele trecute, are ca obiect de reglementare completarea in acest sens a OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Proiectul a fost initiat de Adriana Saftoiu, deputat din partea PNL, precizand ca prima persoana surda din Romania care a obtinut permisul de conducere a fost in 1969, ulterior fiind si alti asemenea cetateni cu aceasta calificare, ce permite libera circulatie, participarea la trafic in conditii de egalitate.
In Romania nu au existat pana acum astfel de semne distinctive pe autovehiculele conduse de persoanele cu dizabilitati de auz. Continutul proiectului adoptat face referiri clare la acest aspect, acum astepandu-se doar promulgarea noii reglementari din partea Presedintelui Iohannis.
"Conducatorii de vehicule pot monta pe autovehiculele proprii semnul international distinctiv pentru conducatorul de autovehicul cu dizabilitati de auz, sub forma unui patrat de culoare alba, cu latura de 100 mm, avand in centru reprezentarea grafica folosita la nivel international dupa cum urmeaza:
a) la autovehiculele din categoria AM, A1, A2 si A, in partea din spate, langa numarul de inmatriculare sau de inregistrare dupa caz;
b) la celelalte autovehicule, pe luneta, in partea dreapta sau stanga sus;
c) la autovehiculele care nu sunt prevazute cu luneta, pe caroserie in partea dreapta sau stanga sus;
d) la autovehiculele care tracteaza o remorca, pe caroseria remorcii, in partea dreapta sau stanga sus", prevede proiectul legislativ.
Modificari Cod rutier 2020. La ce trebuie sa fie foarte atenti in trafic toti soferii?
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...