Cum se face, cum nu se face că principala indeletnicire a actualului Guvern este să rectifice ce a făcut inainte. Exemplele sunt numeroase, dar se pare că nu suficiente ca să fie invăţătură pentru Boc et comp. Cea mai de pomină măsura a fost acea din vara trecută, cand, in disperare de cauză s-a decis să se taie pensiile cu 15 la sută. Curtea Constituţională a respins ca nelegală această iniţiativă, aşa că Boc a trecut la mărirea TVA. Dar n-a cam nimerit-o pentru că stăpanul său de la Cotroceni a tot trambiţat a nemulţumire. Ne mai amintim de impozitul forfetar, necesar, nevoie mare pentru curăţirea economiei. Şi ăsta a fost atat de bun că intr-un an a omorat micii intreprinzători şi a trebuit anulat. Programul „prima casă” a fost mai mult unsucces de propagandă portocalie decat o rezolvare a deficitului de locuinţe. O ultimă rectificare a venit deunăzi, cand onorabilii guver-nanţi au realizat că nimeni nu a solicitat facilităţi de construcţie de la zero pentru că iţi trebuie o asociere de şapte oameni. S-a rectificat la doi oameni. Şi in acest caz este o recunoaştere mascată a Guvernului că a greşit. Problema de fond este că nu există niciodată vreun studiu de impact pe măsurile luate aiurea. Impactul l-au primit in plină figură romanii, ceea ce nu i-a incălzit ulterior, cand guvernul spunea „scuze!”. E mai mult o figură de stil pentru că Guvernul nu şi-a cerut niciodată scuze, dar a recunoscut greşelile prin acţiunile de rectificare a legilor. Că intre timp oamenii şi-au pierdut afacerile, casele, unii banii, iar unii au mai şi murit cu talonul de pensie in mană, rămane desigur tot in zona figurilor de stil. Că doar mai mor oamenii…
Moartea ca figură de stil
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...