Deputatul liberal vrea să ştie ce măsuri ia Ministerul Agriculturii pentru atenuarea efectelor unei crize a alimentelor la nivel mondial.
Printr-o interpelare depusă ieri la Camera Deputaţilor, parlamentarul PNL Mirel Taloş i-a atras atenţia ministrului Agriculturii cu un subiect important pe agenda publică naţională şi internaţională.”Creşterea preţului alimentelor este un subiect atat mai important, cu cat alimentele au o pondere importantă in bugetul romanilor”, spune deputatul liberal. Conform statisticilor, in ianuarie, in Zona Euro, preţul alimentelor a fost in medie cu 0,4 la sută mai mare decat in decembrie şi cu 1,5 la sută mai mare decat in ianuarie 2010. In ce priveşte Romania, in ianuarie 2011, preţul alimentelor a crescut cu 1,2 la sută, faţă de decembrie 2010, şi cu 7,6 la sută faţă de ianuarie 2010. Dacă luăm in considerare o perioadă mai mare de timp, respectiv doi ani, in topul creşterilor la nivel european se situează Turcia cu 17,6 la sută, Ungaria cu 9,7 la sută şi Polonia cu 8,6 la sută, Romania venind pe locul 4 cu un procent de 7,4 la sută. „Ţinand cont de faptul că tot mai mulţi ex perţi avertizează asupra posibilităţii producerii unei crize a alimentelor la nivel mondial, vă rog să mă informaţi cu privire la măsurile pe care ministerul dumneavoastră le ia pentru atenuarea unor asemenea efecte asupra romanilor”, i-a transmis Mirel Taloş lui Valeriu Tabără.
Mirel Taloş este interesat de criza alimentelor
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...