Vedem pe plaiul mioritic tot felul de minuni. Dar nu din alea mistice. Din astea cat se poate de reale si la ordinea zilei. De pilda, vedem persoane care locuiesc in vile cu etaj si cer ajutor de incalzire, milionari care cer alocatii pentru copii, persoane cu SIDA care fac pe amantii, orbi care conduc masini si merg pe bicicleta, beneficiari de ajutor social care culeg masline in Spania, pensionari de boala cu bataturi in palma. Si asta pentru ca statul roman se afla intr-un stadiu de grija exagerata fata de categoriile sociale defavorizate. Dar se pare ca beneficii sociale au chiar si cetatenii si familiile instarite, ceea ce nu-i deloc corect. Indemnizatia pentru cresterea copilului care este de 85 la suta din salariul de pe ultimele 12 luni lucrate nu este prea corecta de vreme ce statul face acest efort in care primii intersati de cresterea copilului sunt parintii, nu statul. Este un exces de sprijin atunci cand statul plateste pentru cresterea unui copil o suma mai mare decat salariul presedintelui tarii (vezi cazul de la Sibiu), cu care poti angaja zece bone. Cu toate aceste masuri sociale de sustinere a familiei, natalitatea scade. Romania are o politica sociala accentuata si dezordonata, ceea ce inseamna fortarea putinilor romani productivi sa sustina prin taxe si contributii beneficii atat pentru sarmani, cat si pentru cei ce stiu sa profite de pe urma acestei politici.
Minunile ajutorului social
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...