Directorul CJAS Sălaj nu este de acord cu preluarea instituţiei de către minister.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pledează pentru trecerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi, implicit a celor judeţene, in subordinea directă a ministerului. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sălaj administrează şi gestionează fondurile colectate de la asiguraţi. Directorul CJAS Sălaj, Claudiu Birsan a declarat că „este normal ca Ministerul Sănătăţii să-şi dorească preluarea acestei instituţii”. „Numai că apar o serie de probleme, printre care cea mai mare o repre-zintă fondurile de care dispune instituţia pe care o reprezint”. Ministerul Sănătăţii are la randul său şi atribuţia de a gestiona fonduri din sistemul de sănătate şi trebuie să ştie ce fonduri poate administra, inclusiv cele de la casele de sănătate judeţene, pentru a identifica priorităţile sistemului. „Astfel se poate crea un conflict de interese intre nevoile şi cerinţele asiguraţilor, prevăzute in fondurile acestora, şi interesele proprii ale ministerului”, precizează şeful CJAS Sălaj. In opinia sa, Casa ar trebui să rămană aşa cum este. „Eu nu prea sunt de acord să trecem in subordinea ministerului”. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sălaj este instituţia care cunoaşte cel mai bine nevoile şi nece-sarul din sistemul local de sănătate, iar cel mai adesea interesul local nu corespude cu cel de la centru.
Ministrul Sănătăţii vrea să pună mana pe Casa Judeţeană de Sănătate
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...