Toate cabinetele medicale unde se examinează medical conducătorii auto trebuie să fie acreditate după noua legislaţie. Astfel, pană la sfarşitul anului in curs reprezentanţii acestor cabinete, fie ele private sau din ambulatoriile de stat, trebuie să solicite reacreditarea. Dacă nu se prezintă să solicite acreditarea in termenul legal nu vor putea examina la anul candidaţii la şoferie. Răspunderea pentru semnatura pe fişa medicală o vor purta medicii oftalmologi, ORL-işti, neurologi, psihiatri, ortopezi şi internişti de la cabinetele autorizate pentru a efectua examinarea medicală a şoferilor sau a celor ce vor să devină şoferi. Astfel, Ministerul Sănătăţii vrea să-i responsabilizeze pe medicii care ii examinează pe conducătorii auto şi care decid dacă o persoană este aptă de a se urca la volan pe drumurile publice.
Ministerul Sănătăţii vrea şoferi apţi pe şosele
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...