Ministere, institutii publice, companii de stat, cluburi si federatii sportive au fost sanctionate, anul trecut, de catre autoritatea de reglementare in domeniu cu aproape 100 de sanctiuni si amenzi cuprinse intre 5.000 si 140.000 lei, pentru nerespectarea procedurilor privind achizitiile publice.
Pe lista structurilor avertizate sau amendate in 2008 de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) se afla, printre altele, Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii, Posta Romana, Loteria Nationala, Romgaz, clubul Sportul Studentesc, Federatia Romana de Hochei, Academia de Studii Economice, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale, Consiliul Concurentei, Inspectoratul General al Politiei Romane, primarii, consilii judetene, spitale si universitati.
Cea mai mare amenda din 2008, in valoare de 140.000 lei, a fost aplicata Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui pentru licitatii nelegale privind achizitionarea de alimente, articole de papetarie si detergenti in suma de 5,78 milioane lei, conform unui document al ANRMAP.
Consiliul Judetean Ilfov a primit o amenda de 105.000 lei pentru neincadrarea in conditiile legale si atribuirea fara anunt a unor contracte in valoare de 74,4 milioane lei pentru lucrari de modernizare a sistemului rutier si furnizare de produse in programul Cornul si laptele.
O amenda de 70.000 lei a primit si APIA pentru incalcarea tratamentului egal in cazul unei licitatii de achizitionare a unor autoturisme pentru activitati specifice, contract in valoare de 7,13 milioane lei. APIA a mai fost amendata cu inca 10.000 lei pentru negociere neanuntata in cazul achizitionarii de hartie si toner de copiator in valoare de 3,76 milioane lei.
Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement a fost amendata cu 70.000 lei pentru un contract de decolmatare valorand 9,4 milioane lei, iar Federatia Romana de Hochei si Inspectoratul General al Politiei Romane au primit amenzi in valoare de 35.000 lei pentru achizitia de echipamente sportive, respectiv autospeciale.
Clubul Sportul Studentesc a fost de asemenea sanctionat cu avertisment pentru faptul ca, in perioada 2004-2007, nu a fost inregistrat in sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).
Administratia Nationala a rezervelor de Stat a primit o amenda de 5.000 lei pentru achizitionarea fara anunt a unor rezerve de alimente si combustibil insumand 95,62 milioane lei.
Cu 5.000 lei au fost amendate Loteria Nationala, Ministerul Mediului, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, iar Posta Romana a primit o amenda de 7.500 lei.
Printre institutiile avertizate in repetate randuri de ANRMAP s-au numarat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), care a primit doua avertismente si doua amenzi a cate 5.000 lei, precum si Consiliul Concurentei, cu doua avertismente si o amenda de 5.000 lei.
In cazul CNADNR, cele doua amenzi au fost aplicate pentru aplicarea eronata a procedurii de negociere, fara publicare, la contractul de reabilitare a sistemului de comunicatii si control la Autostrada A2 (in valoare de 32,4 milioane lei) si la contractul de fluidizare a traficului de pe DN1 (in valoare de 49 milioane lei).
Ministere, companii, cluburi si federatii sportive, sanctionate pentru achizitii publice nelegale
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...