Mierea din Valcau de Jos si palinca de Badacin sunt doua produse naturale din Salaj selectate sa reprezinte tara noastra, alaturi de alte trei, la prestigiosul festival dedicat produselor naturale si sanatoase Terra Madre din Italia.

rn

Despre mierea produsa la Valcau de Jos, botanistul Casei Regale a Marii Britanii, John Akeroyd, spunea ca este naturala, sanatoasa, gustoasa, bio, probabil cea mai buna din lume, datorita biodiversitatii de aici.
In timpul vizitelor sale in România, printul Charles a degustat o serie de produse locale pe care le-a apreciat în mod deosebit, printre care si mierea din comuna Valcau de Jos, produsa de Sanatate Dulce.
Celalalt produs salajean selectat, palinca de Badacin, este facuta intr-o întreprindere locala mai recenta, care a reusit sa se impuna pe piata produselor traditionale.
”Din distileria cu capacitate limitata si productie artizanala, aflata în inima Salajului, porneste la drum prin lume tuica de Badacin. O licoare strasnica, cu tarie catifelata si savoare tainica. Clara ca apa de izvor, usor chihlimbarie sau învechita în baricuri de stejar, tuica de Badacin se poate servi înainte de masa, ca aperitiv sau se poate savura ca digestiv”, scrie “Coltul Romanesc” pe pagina de facebook.