Mai bine de 60 la suta din productia de miere a Salajului ajunge in tari precum Germania, Marea Britanie, Italia, Austria.
Judetul Salaj este un mare producator de miere de albine si cel mai mare producator de polen din tara. La nivel national afirma dl. Stefan Costea, directorul SC Apicola Salaj productia de miere este pe un trend ascendent, chiar daca a fost o vara secetoasa. Cum e firesc pe un astfel de trend se afla si productia de miere din judetul nostru, cu o majorare in primele zece luni ale anului in curs de 15 la suta. Principala piata de desfacere continua sa fie cea externa. Asta se justifica si prin faptul ca un roman consuma circa 670 grame de miere pe an, fata de 1,5-2 kg, consumul pe cap de locuitor in vestul si nordul Europei. In aceste conditii, spune directorul Apicola, mai bine de 60 la suta din productia de miere a Salajului ajunge in tari precum Germania, Italia, Austria etc. Preturile la raft pentru un kilogram de miere au crescut cu 10-20 la suta in acest an, ca urmare a costurilor de productie ridicate. Este adevarat ca si statul acorda sprijin pentru apicultori, insa sunt prea putini cei care beneficiaza de el, pentru ca trebuie sa fie membri ai unei asociatii apicole. Un borcan de 500 de grame de miere poate fi cumparat intre 7 si 14 lei in functie de calitate.
In judetul nostru mari producatori de miere si polen se afla pe Valea Almasului, in Samsud, in Crasna, pe Valea Agrijului etc. Reprezentanti ai Ministerului Agriculturii esti-meaza ca pana la sfarsitul anului 2009, exporturile de miere se vor ridica la circa 8.000 de tone, in valoare de 17 milioane de euro. Contributia Salajului ar fi de aproape 350 de tone, avand in vedere ca multi apicultori si-au indreptat atentia spre producerea de polen.