Comisia Europeana auto-rizeaza azi, in Comitetul pentru lantul alimentar, prepararea mititeilor dupa reteta traditionala romanesca, in conditiile in care, conform noii liste  a aditi-vilor alimentari intrata in vigoare de la 1 ianuarie 2013, era interzisa folosirea bicarbonatului de sodiu in  reteta de preparare a micilor. Asociatia Romana a Carnii a solicitat anul trecut Comisiei Europene, ca produsul „mititei” sa fie inclus in categoria produselor traditionale  care nu sunt supuse regulamentului UE nr.1129/2011 alaturi de bur-ger si de carnatul spaniol chorizo. In urma solicitarilor venite din partea Romaniei, dar si a altor state membre, Comisia Europeanastop_coloana a fost de acord sa-si rvizuiasca regulamentul „Mititeii romanesti vor intra in categoria  produselor de carne acceptate cu derogari de la directiva europeana, pe 20 februarie, fiind votul final pentru acceptarea solicitarii depuse anul trecut” a declarat presedintele Romaliment, Sorin Manea. E tirst cand tI se dicteaza de la Bruxelles ce sa mananci si ce nu! Asta ne-a trebuit, asta avem.