"Învatatorul are o misiune nobila si poarta cu sine o responsabilitate imensa, prin contributia în dezvoltarea aptitudinilor si competen?elor fiecarui copil. Prin daruire si vocatie, învatatorul lasa o parte din sine fiecarei generatii pe care o primeste la vârsta frageda si o îndruma spre un moment-cheie al parcursului academic.

rn

O societate educat? este echilibrata, empatica si adaptata într-un mod firesc evolutiei spre progres si incluziune, cultiva coeziunea si unitatea în jurul valorilor comune.

rn

Ca prim-ministru sustin cu toata convingerea educatia ca domeniu prioritar pentru Guvern, precum si garantarea dreptului egal la educatie al tuturor copiilor din România. Am facut pasi importanti pâna acum pentru îmbunatatirea conditiilor din învatamânt, pentru a încuraja copiii din toate categoriile sociale sa mearga la scoala, dar si pentru o salarizare mai buna a personalului din educatie. Mai avem, în continuare, multe de facut si le vom face, cu toata determinarea si cu responsabilitatea pe care o avem pentru generatiile viitoare.

rn

Ziua Învatatorului, 5 iunie, este si ziua de nastere a celui considerat fondatorul primei scoli românesti la cel mai înalt nivel stiintific din Tara Româneasca, Gheorghe Lazar. stop_coloana Un vizionar al rolului educatiei în consolidarea unei comunitati, si, mai apoi, în unitatea unei natiuni, exemplul lui Gheorghe Lazar ne motiveaza sa întelegem – ca dascali, ca purtam destine în mâinile noastre; ca stat, ca trebuie sa venim în întâmpinarea, deopotriva, a pedagogilor, copiilor si parintilor.

rn

Recunostinta mea se îndreapta astazi catre toti învatatorii din România, cei care prin vocatie ne ajuta sa ne cunoastem, sa fim mai întelepti si sa vedem lumea în modurile minunate în care o vad si cei de lânga noi!

rn

Dragi învatatori, va multumesc pentru ceea ce faceti azi si pentru ceea ce societatea româneasca va fi mâine! Va doresc sa aveti multe împliniri profesionale si personale!"