Autoritatile judetene se straduiesc sa coreleze calificarile profesionale din scolile salajene cu piata muncii, la solicitarea patronatelor si sindicatelor. Ieri, la sediul Intitutiei Prefectului a avut loc prima sedinta lunara a comisiei judetene de dialog social, unde s-au stabilit tematicile orientative pentru anul 2014.

Pentru sustinerea si stimularea mediului de afaceri in vederea crearii si mentinerii locurilor de munca, reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Salaj au propus o serie de masuri. Un accent important s-a pus pe corelarea planurilor de scolarizare din perioada 2014 – 2017 cu cererea de forta de munca, prin pregatire specifica activitatilor ce se desfasoara in judetul Salaj S-a discutat de asemenea propunerea pentru identificarea clara a oportunitatilor de afaceri in judetul Salaj, pe orase si pe zone, in functie de resursele umane si materiale de care dispune, in concordanta cu nevoile comunitatilor din judet si informarea publica a acestora. Nu in ultimul rand s-a avut in vedere colectarea echitabila si unanima a tuturor taxelor, impozitelor si contributiilor de la cei care le datoreaza, atat la bugetele locale, cat si la cele nationale; atat de la persoane fizice, cat si mai ales de la persoanele juridice. O alta tema a fost distributia echitabila a bugetelor de cheltuieli pe unitati administrativ-teritoriale, in functie de criterii prestabilite si cunoscute foarte bine de toti beneficiarii.

Patronatele si sindicatele au facut propuneri de reducere a CAS cu 5 la suta si pentru sustinerea firmelor care creaza noi locuri de munca.

Pentru ca masurile propuse sa se faca auzite unde trebuie, prefectul judetului, Ionel Ciunt, a promis ca va organiza o intalnire la care sa participe reprezentantii mediului de afaceri din judet si parlamentarii salajeni care pot face propuneri pentru modificarea sau completarea legislatiei si pot adresa intrebari sau interpelari membrilor Guvernului. O prima intalnire de acest fel a fost programata pentru data de 31 ianuarie.