Mai multi medici din tara au preferat sa isi depuna demisia din cauza lipsei de echipament de protectie. Acestia considera ca se expun atat pe ei, cat si familiile lor.
In acest context, Horatiu Moldovan, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat ca exista in discutie posibilitatea de a interzice printr-o Ordonanta Militara medicilor sa demisioneze in aceasta perioada.
Sistemul sanitar este la pamant, iar specialistii sunt absolut necesari. Secretarul de stat a vorbit si despre locurile din spitale, spunand ca acestea sunt suficiente pentru pacientii infectati cu coronavirus.
"Se pune problema unei ordonante militare care sa impiedice demisia. Se discuta acest subiect. In perspectiva imediata am facut o modificare administrativa. Cei care isi dau demisia trebuie sa aiba un preaviz de 90 de zile", a declarat Horatiu Moldovan pentru Antena 1.
In interventia de la Romania TV, Moldovan a vorbit si despre locurile din spitale. Acesta sustine ca sunt suficiente paturi pentru pacientii infectati cu covid-19.
"Acest prag de 2.000 este doar unul conventional. Inca avem locuri in spitale, inca avem locuri la ATI. Avem apoi spitalele de faza a doua, cu 400 de paturi. Pana la tratarea la domiciliu, avem unitatile de suport, cu 1.500 de paturi.
Nu avem informatii ca virusul a suferit mutatii in Romania", a declarat secretarul de stat Horatiu Moldovan.
Medicilor li se va interzice sa demisioneze. O noua ordonanta militara este in discutie
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...