Medicii de familie au invatat cum vor completa, incepand din aceasta luna, biletele de trimitere catre ambulatoriu si laborator.
Aplicarea contractului-cadru pentru anul 2012 a fost subiect de dezbatere miercuri, intre medicii de familie si reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj. Aproape 90 la suta dintre medicii de familie din judet au aflat de la directorul executiv al institutiei, Marius Tautu, cum anume vor fi completate biletele de trimitere ale pacientilor inscrisi pe listele medicilor si alte prevederi birocratice prevazute in noile norme de aplicare aparute in luna decembrie a anului trecut, astfel incat serviciile medicale sa fie decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. Intalnirea a avut loc in Clubul Spitalului Judetean de Urgenta, iar medicii de familie s-au dovedit a fi interesati de legislatie din moment ce prezenta la intalnire a fost in proportie de 90 la suta, dupa cum a declarat pentru Graiul Salajului Marius Tautu. „Am discutat strict pe probleme birocratice si medicii s-au dovedit a fi interesati. Le-am explicat relationarea cu celelalte specialitati, spitale etc. Toate lumea a spus ca a inteles. Vom vedea cum vor fi puse in practica, totul e bine pana la proba contrarie”, a precizat Marius Tautu.
Biletele de trimitere – cea mai importanta modificare
Directorul executiv al CJAS Salaj a declarat ca cele mai importante modificari care vizeaza si pacientul sunt legate de completarea biletelor de trimitere catre Ambulatoriu si laboratorul de analize in paraclinic. Daca medicii nu se conformeaza noilor ordine, pacientul risca sa fie refuzat in momentul in care apeleaza la aceste servicii. „In asistenta primara cele mai importante modificari sunt legate de aplicarea a doua ordine cu privire la completarea biletelor de trimitere: catre ambulatoriu si pentru analize in paraclinic. Au aparut niste precizari cu privire la modul de completare… daca nu e completat conform normelor, medicii risca sa nu fie decontate serviciile de Casa si sa se aleaga cu nemultumirea pacientilor. Exista, desigur, riscul ca si pacientul sa fie refuzat daca personalul medical observa ca biletul de trimitere nu este completat adecvat noilor prevederi. In marea lor majoritate, modificarile intervenite nu vizeaza pacientul in mod direct, ci birocratia… punctajele, orarul medicilor stomatologi”, conchide Tautu.
Medicii de familie au invatat birocratia din Sanatate
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...