Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a salutat, vineri, faptul că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. În opinia sa, o asemenea măsură va proteja mai bine interesele salariaților, în special a celor care muncesc în mediul privat.
“Salut faptul că miniștrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. Este un proiect pe care PSD l-a susținut constant în ultimii ani, iar toate inițiativele noastre de creștere a salariului minim din România au avut în vedere inclusiv încadrarea în acest traseu european. Sunt convins că adoptarea unui salariu minim la nivelul întregului continent reprezintă un beneficiu in special pentru salariații din mediul privat românesc. Avem aproximativ 1,6 milioane de angajați cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câștiguri trebuie să se alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franța. Salariul minim european poate însemna și un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri. Este un instrument care va oferi mai multă echitate socială și va proteja mai bine interesele a milioane de salariați”, a declarat Marcel Ciolacu.
Măsura este apreciată și de ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi.
“În cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO, miniștrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. Personal cred că unul din rolurile noastre principale este acela de a lupta împotriva sărăciei în muncă. Atunci când vorbim de dezvoltare incluzivă la nivelul Uniunii Europene este clar că avem nevoie de un astfel de instrument. Oamenii sunt întotdeauna pe primul loc”, a afirmat ministrul.
Cu ciolacu in frunte PSD a devenit un partid comunist. Vai de capul lor.
În timp ce salariile cresc, pensiile rămân înghețate. Am ajuns ca pensia minimă să reprezinte 25 % din salariul mediu brut, procent scandalos de mic. Deci, nu e vorba dacă sunt sau nu bani, e vorba de dispreț față de pensionari. Comparativ, în timpul lui Ceaușescu, procentul era între 60 % și 80 % !