Era pana acum doi ani      un antrepozit fiscal pentru palinca la Pria. Cine obtinea certificat de la acest antrepo-zit putea comercializa lichidul incolor care tine margele sub brandul Palinca de Salaj. Antrepozitul i-a stat cuiva in gat si a fost desfiintat.
Desi este atestata documentar de mai bine de patru secole, palinca de Salaj nu    s-a mai putut vinde in ultima perioada. A incercat Asociatia Producatorilor de Palinca din Salaj sa puna pe picioare un nou antrepozit, dar hatisurile birocratiei sunt mari si dese la noi.
Vasile Aciu, din Zalau, proprietar al unei palincii in Bocsita, comuna Hereclean, membru al Asociatia Pro-ducatorilor de Palinca din Salaj, s-a zbatut aproape doi ani pentru a pune pe picioare un antrepozit in domeniul bauturilor alcoolice. Si este foarte aproape sa-si vada visul implinit. Ii mai trebuie acordul celor de la Vama si al celor de la Finante ca sa poata comercializa in mod legal stop_coloanapalinca. A cheltuit bani seriosi pentru obtinerea a zeci de autorizatii si construirea locatiei, dar nu-i pare rau. Desi palincia din Bocsita nu poate produce decat maxim 2.000 de litri de palinca pe an, Vasile Aciu se arata multumit. „Pa-linca este naturala, cu o tarie de 50 de grade, dupa procedeul traditional. Ea va fi ambalata in sticle speciale, fabricate in Italia, care la randul lor vor fi puse in cutii de carton cu un design aparte”, preci-zeaza Aciu. Numele produsului este „Aciu – Palinca de Zalau”. Avand antrepozit fiscal, Vasile Aciu spune ca va diversifica gama de palinci si din alte fructe, precum perele, in special cele padurete, gutui si mere.