decembrie 5, 2025

Maraton de delicii culinare traditionale la Zalau

maraton-de-delicii-culinare-traditionale-la-zalau08_57407

Chefi de renume vor gati pentru zalauani timp de trei zile, in cadrul primei editii a "Festivalul National Traditii si Obiceiuri Românesti la Zalau – Cânt si joc pe plai strabun"

rn

In perioada 9 – 12 noiembrie, se va desfasura la Zalau prima editie a “Festivalului National Traditii si Obiceiuri Românesti la Zalau – Cânt si joc pe plai strabun”, în parcarea adiacenta Primariei Municipiului Zalau.
Manifestarea culinara este organizata de Primaria Zalau împreuna cu Chef Adrian Szucs, fost concurent la emisiunea Chefi la cutite, si Asociatia Culturala Euro Est Alternativ si Masters of Flames Culinary Division România, cu participarea filialelor ACEEA Mures, Cluj, Bucuresti, Arad, Iasi si Brasov. Primaria Municipiului Zalau,, aduce în municipiul Zalau
Prima editie a evenimentului îsi propune sa îmbine degustarile de produse traditionale românesti din preparate de porc (sorici, cârnati, jumari, caltabos, maios, coaste la gratar, pulpa umpluta, gulas, ciorbe, friptura la cuptor cu sosuri, ciolan la gratar, tochitura moldoveneasca, tocanite ardelenesti), gatite de Maestrii Artei Culinare – Adrian Szucs-Mahete, Gianny Banuta, Iulia Dragut si Radu Zarnescu, în acordurile Fanfarei “Promenada” a Casei Municipale de Cultura Zalau, cu momentele artistice din spectacolele muzicale-coregrafice sustinute de ansambluri folclorice si artisti salajeni, cât si din alte judete si cu expozitia de obiecte traditionale culinare.
Deviza acestei prime editii consta în promovarea si mentinerea patrimoniului culinar românesc, promovarea si sustinerea unei alimentatii sanatoase bazate pe utilizarea produselor locale de calitate si promovarea produselor traditionale românesti prin punerea în valoare a tehnicilor de preparare autentice.
Festivalul asteapta publicul iubitor de produse traditionale românesti, muzica si dans, pe parcursul celor 3 zile cu intrarea libera, iar Maestrii bucatari vor oferi participantilor, în mod gratuit, 4.000 de portii pentru degustare, cât si multe alte surprize.