Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis sa continue protestele, hotararea fiind luata in cadrul Adunarii Generale convocate luni. Adunarea Generala a magistratilor de la instanta suprema s-a intrunit, luni dimineata, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
In cadrul adunarii au fost opinii pro si contra continuarii protestelor, in timp ce avocati, consilieri si justitiabili asteptau o solutie in ce priveste stadiul proceselor. In final, judecatorii ICCJ au decis, luni, cu majoritate de voturi, continuarea protestului. Justitia a intrat de luni in a patra saptamana de protest.
Reteaua Nationala a Adunarilor Generale ale Judecatorilor (RNAG) a stabilit, in urma centralizarii rezultatelor din 14 curti de apel care au avut adunarile generale, ca 10 vor continua protestele, sub diferite forme, in timp ce Curtea Militara de Apel, Curtea de Apel Craiova si Tribunalul Constanta au decis suspendarea protestelor.
Potrivit RNAG, Curtea de Apel Alba Iulia, Curtea de Apel Bucuresti, Curtea de Apel Brasov, Curtea de Apel Cluj, Curtea de Apel Iasi, Curtea de Apel Oradea, Curtea de Apel Pitesti, Curtea de Apel Ploiesti, Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Timisoara, Curtea de Apel Targu Mures au decis in adunari generale continuarea protestelor. Pe de alta parte, Curtea de Apel Craiova a decis sa suspende protestele, „desi a constatat ca „revendicarile ce au dus la declansarea protestului magistratilor nu au fost solutionate”.
Curtea de Apel Alba Iulia a decis continuarea protestului, insa in alta forma. Curtea de Apel Constanta nu a organizat inca adunarea generala. De asemenenea, din cele 36 de tribunale centralizare, Tribunalul Constanta a decis suspendarea protestului.
In privinta judecatoriilor, RNAG a stabilit ca toate cele 97 au decis sa blocheze activitatea in continuare. RNAG mai arata ca „cel putin 60 de instante” au solicitat in adunarile generale demisia ministrului Justitiei, Catalin Predoiu.