Mai sunt cateva zile si vine peste noi Craciunul, Anul Nou, Boboteaza… Este vremea cand ar trebui sa ne gandim sa facem daruri celor dragi, dar si celor care sunt mai putin favorizati de soarta. Este vremea sa facem o retrospectiva a ce a fost bun in acest an si ce putem sa facem mai bine anul viitor. Sau asa ar trebui sa fie. In reclamele TV se vorbeste despre Magia Sarbatorilor de iarna. Care magie, care sarbatoare? Totul e alergatura si stres in plus: sa terminam curatenia la timp, sa facem cumparaturi in aglomeratia din oras, sa cautam cadouri pentru cei dragi, sa ne platim cheltuielile si ratele mai devreme pentru ca bugetarii au multe libere de sarbatori. Sa impartim bani in toate partile, chiar daca bugetul e la fel de limitat ca si luna trecuta. Totul se face in graba, in fuga, in stres. Si mai mult stres, de parca nu ne-a ajuns cat aveam intr-o luna „normala”.
Din pacate, am ajuns sa fim din ce in ce mai putin patrunsi de „magia” sarbatorilor, de sentimentele pe care ar trebui sa le avem si sa le daruim celor din jurul nostru. Suntem prinsi in problemele noastre si uitam sa ne mai uitam in stanga si-n dreapta, sa vedem durerile si suferintele celorlalti, sa vedem bucuriile din lucrurile marunte si sa luam totul cu incetinitorul, cu obiectivitate. Si cat de mult asteapta altii putina atentie, asa cum si noi am avea nevoie de liniste, de iubire de puritate. Avem nevoie de ceva sa ne bucuram, si avem nevoie sa ne oprim putin din pornirile noastre reactive si sa vedem acele bucurii. Asa cum in fiecare iarna, toata natura se imbraca in albul zapezii, asa ar trebui ca fiecare dintre noi sa ne umplem sufletele de puritate, de credinta si iubire, sa-i cautam pe cei dragi noua si sa-i intampinam cu caldura, dragoste, optimism si buna dispozitie.
Magia pierduta a Craciunului
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...