Democrat-liberalii s-au pripit cand s-au laudat cu reusita Legii lustratiei. Legea este declarata neconstitutionala si sunt mari sanse sa nu fie adoptata.

Legea lustratiei, prin care se dorea limitarea temporara a accesului la unele functii si demnitati publice pentru persoanele care au facut parte din structurile de putere si din aparatul represiv al regimului comunist, nu a fost nicio clipa luata in serios de Partidul Democrat Liberal. Au initiat la repezeala in Parlament legea pentru a acoperi la acea vreme scandalul iscat de negocierile cu Fondul Monetar International, dupa ce ani la rand nu au bagat-o in seama.

LUSTRATIE NECONSTITUTIONALA
Legea a trecut, dar a fost declarata rapid ca fiind neconstitutionala, iar acum ar trebui pusa in acord cu Constitutia. Pe 6 august se implineste termenul de 45 de zile, timp in care Legea lustratiei ar trebui sa fie complet refacuta in urma deciziei de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale. Daca pana pe 6 august legea nu este refacuta complet, nu va mai exista. Cum pentru a reface o lege in sistemul procedurii de urgenta sunt necesare minimum 15-20 de zile, si cum nu exista vreun semnal privind convocarea vreunei sesiuni extraordinare a celor doua Camere ale Parlamentului, este mai mult decat sigur ca pe 6 august Legea lustratiei va deveni istorie.

BODE SE LAUDA CA PD-L A SPRIJINIT DECISIV LEGEA
In momentul adoptarii legii de catre Camera Deputatilor, deputatul PD-L, Lucian Bode, conform unei postari pe pagina web personala, considera aceasta lege ^o reparatie morala pentru toti cei care au avut de suferit in perioda regimului comunist^. Inainte cu o zi de aniversarea a douazeci de ani de la primele alegeri libere din Romania post-comunista, care au avut loc in 20 mai 1990, Legea Lustratiei a fost adoptata cu 203 voturi ^Pentru^, 40 ^Impotriva^ si 12 ^Abtineri^. Parlamentarul mai spune in postarea respectiva ca ^PD-L Salaj considera acest demers extrem de binevenit pentru toti cei care au avut de suferit de pe urma regimului comunist si a exponentilor acestuia, si totodata un element indispensabil definitivarii procesului de democratizare a Romaniei. Desi de-a lungul timpului aceasta lege a fost amanata in repetate randuri in mod voit de catre anumiti factori decizionali, acest demers a fost dus la bun sfarsit cu sprijinul decisiv al Partidului Democrat Liberal, care si-a onorat astfel o promisiune facuta in repetate randuri in fata cetatenilor^.