Ziua bună, dragi cititori!

Un bărbat cobora în fiecare zi în adâncul pământului pentru a extrage sare. Purta cu el târnăcopul și o lampă.

Într-o seară, pe când se întorcea spre suprafață, într-o galerie întortocheată, i-a căzut lampa din mână și s-a zdrobit. Mai întâi minerul a fost oarecum mulțumit:

  • În sfârșit! Nu se mai putea cu lampa aceasta. Trebuia s-o port întotdeauna cu mine, să am grijă unde o pun, să mă gândesc la ea chiar și în timpul muncii. Acum am o piedică mai puțin. Mă simt mult mai liber! Și apoi… Fac acest drum de ani, nu mă pot rătăci!

Dar foarte curând, drumul l-a pus în eroare. Pe întuneric era cu totul altceva. A făcut câțiva pași, dar s-a lovit de un perete. S-a mirat: nu era aceea galeria corespunzătoare? Cum făcuse de se rătăcise atât de repede? A încercat să se întoarcă, dar a ajuns pe malul micului lac care colecta apele de scurgere.

  • Nu e prea adânc, s-a gândit, dar dacă mă împotmolesc în el, așa pe întuneric, sigur mă voi îneca.

S-a aruncat la pământ și a început a se târî de-a bușilea. S-a rănit la mâini și la genunchi. I-au dat lacrimile când și-a dat seama că, de fapt, reușise să facă doar câțiva metri și se regăsea mereu în punctul de plecare. I-a venit o nostalgie infinită după lampa sa. A așteptat umil ca cineva să coboare pentru a-l căuta și a-l duce sus, arătându-i drumul cu o ciuntitură de lumânare.

Lumină pentru pașii mei este cuvântul tău, Doamne, lumină pentru drumul meu. Cine descoperă cuvântul Tău intră în lumină, chiar și cei simpli o înțeleg.” (Psalmul 119)

Dragilor, în momentul în care ne trezim în fiecare dimineață, toate dorințele și toate speranțele noastre pentru ziua respectivă încep să alerge ca și niște animale sălbatice. Primul lucru care trebuie făcut este să le facem să se retragă, ascultând de cealaltă voce, acceptând celălalt punct de vedere, și permițând vieții mai mari, mai puternice și mai luminoase să ne invadeze.

Dacă Biblia este cu adevărat cuvântul lui Dumnezeu, cu ce respect total, cu ce atenție fierbinte ar trebui să-i cercetăm intonațiile acestei Voci care vorbește! Tot mai multe descoperiri arheologice vin să susțină autenticitatea Scripturii, dar dacă inimile noastre sunt impermeabile înaintea adevărurilor revelate, atunci căutările noastre vor fi tot mai risipite și agonice.

Vă invit să reflectăm împreună!