In primul rand vom prăşi pe rand şi pe interval manual culturile de roşii. varză, vinete, rădăcinoase, bostănoase şi verdeţuri. Vom uda toate culturile cand este necesar. In mod normal trebuie să creem un micro climat favorabil plantelor la nivelul solului. Pentru culturile tinere care nu au ajuns la inflorit udările le vom face dimineaţa, iar la culturile ajunse la maturitate udările de seară, spre apusul soarelui. Fertilizările foliale se aplică periodic. Astfel, ceaiurile organice cu coada calului, urzică sau tătănească diluate cu apa oferă o protecţie deosebită plantelor din grădină. La majoritatea culturilor mulciul din paie asigură o protecţie in plus plantelor impotriva buruienilor şi a secetei. Acum recoltăm eşalonat varza, fasolea verde, roşiile timpurii, castraveţii, dovleceii şi dislocăm rădăcinoasele. Recoltăm de asemenea ceapa şi usturoiul pe care le lăsăm două-trei zile la soare pentru a se usca in intregime cozile (nu putrezesc). In această perioada semănăm in camp sfecla roşie, mazărea de toamnă, fasolea de toamnăi castraveţii de toamnă. de asemenea plantăm varza, gulia şi conopida de toamnă. Asigurăm o bună udare pentru răsărirea uniformă şi pentru prinderea răsadului şi completăm golurile. Mai bine facem o udare ca lumea, o dată la cateva zile, decat mai des şi cu cantităţi mai mici de apă. In zilele caniculare udăm dimineaţa pentru a preveni arsurile pe frunze.