Proiectul Companiei de Apă Someș SA, care prevede aducțiunea de apă de la Gilău în localitățile Sălajului, se mișcă extrem de greoi în municipiu. Deși în proiectul de exindere a rețelei de apă și canalizare sunt cuprinse peste 160 de străzi din Zalău, până în momentul de față nu au fost recepționate nici măcar 20. Asta în condițiile în care, potrivit contractului, lucrările ar trebui să fie gata până la finele anului.

În acest context, la sediul primăriei a avut loc, vineri, 31 martie, o întâlnire între administrația locală și cei care se ocupă de Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județele Cluj și Sălaj.

Au fost prezenți primarul Ionel Ciunt, viceprimarul Teodor Bălăjel, reprezentanți din Direcțiile Tehnice și Corp Control, pe de o parte, și reprezentanți ai Companiei de Apă Someș, ai firmelor constructoare (Ludwig Pfeiffer, Awe Infra, etc), de cealaltă parte.

Discuțiile purtate au vizat tocmai găsirea unor soluții pentru ca proiectul care bate pasul de loc de luni să zile să avanseze, mai ales că acesta încetinește și unele investiții ale administrației locale.

”La întâlnirea de astăzi am stabilit un grafic de lucrări care va fi urmărit îndeaproape pentru că suntem într-o situație dificilă care nu mai poate continua așa. Părțile contractante, Compania de Apă și firmele constructoate, Ludwig Pfeiffer și Awe Infra au fost de acord cu această măsură și cu intervenția rapidă pentru ca situația să intre într-o normalitate firească”, a declarat primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

La nivelul județului, stadiul lucrărilor pe contractele în derulare este de 75% pentru rețelele de apă, respectiv de 50% pentru canalizare.

Proiectul are o valoare de peste 404 milioane de euro și vizează construcția, modernizarea și reabilitarea a aproape 2.000 de kilometri de rețele de apă și canalizare în județele Sălaj și Cluj.