Legea Pensiilor, a fost cea mai mare promisiune electorala a PSD in campania pentru europarlamentare. Prin aceasta promisiune, ca de obicei, PSD a reusit sa-si atraga o buna parte din voturile pensionarilor, a acelor pensionari care de fiecare data cand guvernul le mareste pensia, imediat se confrunta cu cresteri de preturi la utilitati, ceea ce anuleaza efectul maririi pensiilor.
rn
Legea pensiilor a fost respinsa din cauza absenteismului senatorilor PSD
rn
In Senat majoritatea absoluta o are PSD -ul cu 69 de alesi, iar actul normativ a primit doar 67 de voturi "pentru", voturi insuficiente pentru a trece aceasta lege dorita de pensionari. In favoarea legii au votat senatorii de la PSD, ALDE si UDMR, iar 22 de senatori de la PNL si PSD s-au abtinut.
rn
Pentru pensii speciale s-a gasit cvorum
rn
Cand a fost vorba de pensii speciale si de proiectul de lege initiat de PNL care prevedea eliminarea acestora s-a gasit cvorum. Au fost înregistrate 52 de voturi "împotriva", 20 "pentru" si 8 abtineri. Propunerea legislativa a liberalilor, respinsa in Senat, prevedea eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputati si senatori, judecatori si procurori, personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor, politisti, functionari publici cu statut special, functionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic si consular al României, membrilor Curtii Constitutionale si a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din România.
rn
Pensionarii pot sa mai astepte
rn
Pensionarii pot sa mai astepte, de altfel premierul Viorica Dancila a promis ca legea pensiilor va trece in Camera Deputatilor, dar intre timp s-au pastrat pensiile speciale, iar punctul de pensie l-au blocat la 1000 de lei, desi trebuia sa fie marit inca de la 1 ianuarie 2019 odata cu inflatia pe anul trecut si cu 50% din marirea salariului brut. Practic Guvernul PSD a micsorat pensiile bazate pe contributivitate si le-a mentinut pe cele ale privilegiatilor fara nici o baza. PSD si ALDE au dovedit la motiunea de cenzura ca dispun de o majoritatea solida in Parlament, astfel ca ei si numai ei sunt responsabili de caderea legii pensiilor la Senat.