Aceştia işi doresc condiţii de trai asemănătoare cu cele ale locuitorilor din alte cartiere dezvoltate ale municipiului Zalău.
Zece locuitori din cartierul Dealu’ Morii au venit la şedinţa de Consiliul Local de luni pentru a-şi spune nemulţumirile in faţa celor pe care i-au votat să-i reprezinte in administraţia publică locală. Principalele probleme ridicate de către zălăuanii din acel cartier au fost „lipsa drumurilor de acces in zonă şi lipsa iluminatului stradal”. „Vreau să ştiu dacă din partea Consiliului Local Zalău există un consilier care poate răspunde de zona noastră?”, a intrebat reprezentantul locuitorilor din Dealu’ Morii, care văzand că nu primeşte niciun răspuns a trecut la inşiruirea problemelor cu care se confruntă zilnic. „In acea zonă suntem 130 de case, din care 75-80 la sută sunt locuite, şi dorim să fim sprijiniţi pentru a avea condiţii ca şi celelalte cartiere ale oraşului”, le-au spus zălăuanii consilierilor locali. Locuitorii din cartierul de case Dealu’ Morii sunt idignaţi de lipsa drumurilor de acces din zonă. Drumurile deja existente au fost pietruite fără a fi tasate, iar atunci cand plouă maşinile de gunoi nu pot ajunge la casele oamenilor. O altă problemă ridicată de către cei prezenţi la Primărie a fost lipsa iluminatului stra-dal şi a unui post de transformare. In final, cei zece cetăţeni au cerut sprijin Poliţiei Comunitare pentru a preveni „spargerile din zonă”. „Poliţia Comunitară se plimbă o dată la o lună pe acolo, nici nu ştiu unde sunt străzile, ne intreabă pe noi unde stă cutare”, afirmă unul dintre locuitorii din Dealu’ Morii.
Primăria Zalău ar vrea… dar nu are bani
„Regret că sunt multe probleme in cartierul de case, insă investiţii semnificative in utilităţile tehnico-edilitare s-au făcut şi pe zona Dealu’ Morii, la fel cum s-au făcut şi in celelalte cartiere ale oraşului. Cartierul Dealu’ Morii este prioritatea oraşului la ce inseamnă infrastructură”, le-a transmis primarul Radu Căpilnaşiu cetăţenilor nemulţu-miţi. Edilul oraşului a ţinut să le explice oamenilor că proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii in zonă sunt, dar Primăria nu a reuşit să ajungă la finanţare şi pentru bugetul local 2011 este un an extrem de greu. In ce priveşte lipsa iluminatului public, Filip Vasile, directorul Electrica, le-a explicat oamenilor că ^nu se pot face lucrări de electrificare in zonă, dar pe reţelele deja existente, cu sprijinul Consiliului Local, se pot monta corpuri de iluminat”, aceasta nefiind o investiţie foarte mare.