Licitaţia pentru spaţiile din hala agroalimentară incepe de la preţuri practicate in vechea piaţă
Căpîlnaşiu spune că Zalăul are una dintre cele mai moderne hale agroalimentare din ţară
Primarul Radu Căpîlnaşiu este mândru de cum a ieşit noua Hala agroalimentară a Zalăului şi spune că nu multe primării din ţară au aşa ceva. Hala agroalimentară este aproape de a fi deschisă. Mai sunt doar câteva retuşuri pe care administraţia locală le-a semnalat constructorului. Consiliul Local va aproba tarifele de închiriere a spaţiilor din hală, apoi se va ţine licitaţia publică pentru închirierea acestora. Primarul a spus că tarifele de închiriere a spaţiilor, propuse pentru licitaţie, sunt similare cu cele anterioare, din vechea piaţă, deşi iniţial s-au propus tarife mai mari pentru a acoperi cheltuielile cu întreţinerea şi utilităţile halei. „Am încercat să rămânem la nivelul tarifelor practicate în piaţă, ca preţ de pornire la licitaţie. Hala are anumite costuri de întreţinere, enegie electrică, curăţenie, iar tarifele trebuie să fie acoperitoare. Vor fi condiţii foarte bune. Cred că putem fi mândri de cum arată hala. Nu cred că multe din astfel de proiecte din ţară arată la fel”, a spus Radu Căpîlnaşiu.
Primarul a precizat că acest obiectiv încheie şirul investiţiilor realizate în zona pieţii agroalimentare, urmând să se facă o investiţie şi la Piaţa „Astralis”, de acoperire şi modernizare a pieţei.
Program mai lung pentru cumpărături
Noua hală agroalimentară de tip mall a Zalăului va avea un program mai lung de funcţionare decât piaţa obişnuită, datorită condiţiilor de climarizare şi iluminat. stop_coloana Zălăuanii vor putea „să facă piaţa” de luni până vineri, între orele 6.00 şi 22.30, pe timpul verii, şi între 6.30 şi 20.30 pe perioada iernii. Sâmbăta, hala va fi deschisă între 5.00 şi 20.00, vara, şi între 6.00 şi 19.00, pe timpul iernii. Sunt două căi de acces, dinspre Strada Unirii şi dinspre Strada Simion Oros.
Ce vom găsi în noua hală
Noua hală agroalimentară a fost compartimentată astfel încât 40 la sută din suprafaţă să fie destinată producătorilor de produse din sectorul agricol, obţinute din gospodăria sau ferma proprie, se arată în proiect.
Parterul va fi ocupat de un sector de legume, fructe, flori şi seminţe cu 125 de locuri, 14 locuri sunt rezervate pentru vânzarea de lactate şi ouă, un spaţiu comercial şi un spaţiu pentru produse de patiserie şi simigerie.
Etajul este destinat pentru vânzarea de produse de panificaţie, patiserie – cofetărie, produse industriale, produse alimentare preambalate, precum şi carne şi produse din carne. Primăria a propus şi un spaţiu pentru cafenele şi fast-food-uri.
Spaţiile de la subsol vor fi utilizate ca spaţii de depozitare. Pepenii se vor vinde în exte-riorul halei. Tot în exterior se vor putea închiria spaţii pentru vânzări ocazionale, de mărţişoare, de exemplu.
